Nästa utställning är:

Jag heter Iréne Nordh, medlem i KRO, KC-mitt, Grafikens Hus och Östgötakonst.

Född i Hov och uppvuxen i Vadstena.  Flyttade till Stockholm för vidare studier och arbete 1963, men nu tillbaks i Östergötland,

Arbetar framför allt med måleri, grafik och textilcollage.

Jag har varit verksam i Sörmland under 30 år och nu de senaste 20 åren på Skedet vid Omberg där jag har haft min bostad med ateljé och grafikverkstad. Jag har avvecklat min grafikverkstad och allt mitt material har jag gett till Kulturverkstaden K-Ringen i Motala.

Denna sommar har jag och min man flyttat från vårt hus in till centrala Vadstena, där jag nu installerar en ateljé.

I mitt skapande inspireras jag av naturen och de förändringar som hela tiden sker.                                        Jag inspireras av det mytiska berget Omberg, östgötaslätten med dess horisonter, ljuset och de stämningar det skapar.

I min grafik har jag arbetat med collografier, en teknik som jag utvecklat till att passa mitt uttryckssätt och som tar hänsyn till miljön. Nu har jag inte längre någon grafikverkstad, men det är inte långt till Motala om jag vill arbeta med grafik.

Under senare år har jag även börjar arbeta med textilcollage.

Jag har samlat knypplade spetsar på loppisar och secondhandbutiker under ett antal år och där textilcollagen har blivit resultaten.

Mina collage har jag visat bl.a. på Spetsmuseet i Vadstena och på den jurybedömda utställningen ”Under samma tak” på Länsmuseet i Linköping.

Vadstena har en lång historia som knyppelstad och förr i tiden satt många kvinnor i stugorna och knypplade för att bidra till hushållskassan.

Jag vill med dessa verk lyfta fram den kvinnokraft som annars har gömts och glömts bort i lådor och skåp.

Jag har även gjort några offentliga uppdrag här i Östergötland, som skulturen ”Vätternrundan” vid Strandpromenaden i Motala.

Se mer på www.irenenordh.se

Program för 2022:

29/1 - 13/2 Morgan Johansson

5/3 – 20/3 Elin Redin

2/4 - 10/4  Margaretha P Elfstrand, minnesutställning

30/4 - 1/5  Vårsalong

7/5 - 22/5 Kulturskolans elever

4/6 – 19/6 Christina Agnedotter

19/8 – 21/8 Mjölby Konstrunda

10/9 - 25/9 Irene Nordh

8/10 - 23/10 Lasse Frisk

12/11 - 27/11 Tove Mor Almvik

3/12 – 11/12 Lunnevad elever från årskurs 2

Våra Sponsorer:

Mjölby Konstförening

Tag en promenad längs de blå prickarna på kartan, så kommer du till Industrigatan 6 där Konsthallen ligger granne med MSE.

Varmt välkomna!