Mjölby Open Art House

Konsthall

Ateljé 

Träffpunkt

Industrigatan 6, Mjölby

Mjölby Konstförening

Avslutade aktiviteter.


Henry Hermansson ställer ut i Open Art House

Mjölbysonen Henry Hermansson blir förste separatutställaren i Open Art House.

Det är mer än 30 år sedan jag ställde ut i Mjölby, säger Henry, som ser fram emot utställningen som öppnar den 2 oktober.

 

Utställningen pågår fram till den 17 oktober och är öppen mellan 11 och 15 lördag och söndag.

Open Art House Industrigatan 6.Många av mina målningar får ses som minnesanteckningar, säger Henry. Ofta när jag är ute i naturen eller sitter på sjön och fiskar upplever jag en stämning eller känsla. Denna upplevelse försöker jag sedan återskapa.


Färgen har en central roll i Henrys skapande. En viss färgkombination kan återskapa en tidigare upplevelse. Även i abstrakta bilder återskapar Henry tidigare upplevelser.

Jag ger bilden en frihet och låter mig inte styras av vad den föreställer, säger Henry. När någon frågar mig vad en abstrakt målning föreställer brukar jag svara: Se bilderna som fågelsång. Vi vet inte vad fågeln sjunger om. Men vi får en känsla eller upplevelse. Sen om vi tycker om det eller ej är upp till oss själva.


Henry är sedan 35 år verksam som lärare på Lunnevad Folkhögskolas Konstlinje. Han har deltagit i flera utställningar och finns representerad i bland annat Statens konstråd, Linköpings Länsmuseum, Norrköpings Konstmuseum och Mjölby Kommun.


HH4
båt copy
målning 3
P9260393
P9260389

Avslutade kurser och föreläsningar.